מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את השפעת מגוון חיידקי המעי על הפתולוגיה של מחלת האלצהיימר, כמו גם כיצד משתנים מתערבים, כגון פרוביוטיקה ודיאטה, משפיעים על שלבי המחלה.
הסקירה, שבחנה את המחקר הקיים בנוגע ליחסי הגומלין שבין דיאטה, המיקרוביום במעי והפתולוגיה של מחלת האלצהיימר, מצאה כי דיסביוזה של חיידקי המעי קשורה באופן משמעותי להתקדמות של תחלואה באלצהיימר. בנוסף, ייתכן וקיים פוטנציאל לטיפול ומניעה באופן לא פולשני של המחלה באמצעות שינוי גורמי הסיכון.
פרהביוטיקה ופרוביוטיקה, כמו גם שילוב של השניים, עשויים להשפיע על תהליך ההתקדמות של מחלת האלצהיימר, ולהפחית את הדגנרציה הנוירונאלית.
אף על פי כן, יש לציין כי גוף הראיות, הנוגע לתוספים של פרה ופרוביוטיקה כאפשרות טיפולית למחלת האלצהיימר, עדיין מוגבל.