אכילה בררנית מושפעת מהגנטיקה, והיא מהווה תכונה, הנותרת בעינה מגיל הפעוטות ועד תחילת גיל ההתבגרות. אלו ממצאיו של מחקר חדש, שנערך באנגליה ופורסם בכתב העת לפסיכולוגיה ופסיכיאטריית הילד.
החוקרים השוו את תוצאותיהם של סקרים, שמולאו על ידי הורים לתאומים זהים ולא זהים בגילאים 16 חודשים עד 13 שנים מאנגליה ומווילס.
החוקרים מצאו כי הרמות הממוצעות של בררנות בצריכת מזונות נותרו קבועות באופן יחסי לאורך תקופה זו, הגיעו לשיא סביב גיל 7 שנים, ופחתו מעט לאחר מכן. הם סיכמו כי הבדלים גנטיים בקרב האוכלוסייה היו אחראים לכ-60% מהשונות בבררנות צריכת המזונות בגיל 16 חודשים ולכ-74% ומעלה בין הגילאים 3-13 שנים.