מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "הזדקנות, מחקר קליני וניסיוני", בחן את הקשר שבין דיאטה ים תיכונית והסיכון לדמנציה בקרב אוכלוסייה מבוגרת, באמצעות סקירה סיסטמתית ומטה אנליזה. נבדקו מחקרי תצפית ,שפורסמו ברחבי העולם בין השנים 1970 -2022.
ניתוח של 21 מאמרים הדגים הפחתה של 11% בסיכון לדמנציה בקרב נבדקים עם היענות גבוהה לדיאטה ים תיכונית, ובאופן ספציפי נצפתה הפחתה של 27% בסיכון למחלת אלצהיימר, זאת למרות שהקשר, שנצפה עם דעיכה קוגניטיבית קלה, לא היה מובהק מבחינה סטטיסטית.
יש לציין כי המחקר התייחס באופן סטטיסטי להטרוגניות ולשוני המתודולוגי בין המחקרים, ובעיקר לציון שניתן לדיאטה הים תיכונית, דבר המחזק את משמעותם של הממצאים.