מחקר חדש ניסה לבחון את המנגנונים, המסבירים כיצד דיאטה ים תיכונית מפחיתה ב-23% את הסיכון לתמותה מכל סיבה בקרב נשים אמריקאיות.
במסגרת המחקר נערך מעקב אחר כ-25 אלף נשים בריאות לאורך 25 שנים. החוקרים מצאו כי נשים, שדבקו בדיאטה ים תיכונית, נהנו מסיכון נמוך ב-23% לתמותה מכל סיבה, כאשר היתרונות נצפו הן עבור תמותה מסרטן והן עבור תמותה מגורמים קרדיווסקולאריים.
החוקרים מצאו ראיות המעידות על שינויים ביולוגיים, העשויים להסביר את התופעה, כמו גם שינויים בסמנים ביולוגיים מסוימים, בתהליכי דלקת ובעמידות לאינסולין.
"ממצאי המחקר מדגישים את הצורך לעודד הרגלי דיאטה בריאים, על מנת להפחית את הסיכון הכללי לתמותה, כמו גם את הסיכון לתמותה מגורמים ספציפיים", כך סיכמו עורכי המחקר.