דיאטה מזינה, הדבקה בהמלצות התזונתיות, קשורה עם שיפור ברמות הגלוקוז בדם ועם הפחתת הסיכון לטרום סוכרת ולסוכרת מסוג 2, כך מראה מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת מזרח פינלנד.
הקשר נצפה אף בקרב מטופלים עם סיכון גנטי גבוה להיארעות סוכרת מסוג 2.
מחקר החתך בחן את הדיאטה ואת רמות הגלוקוז בדם בקרב מעל ל-1500 גברים בגיל העמידה ולמעלה מכך. צריכת המזון נמדדה באמצעות שאלונים, ורמות הגלוקוז נמדדו בבדיקות של העמסת סוכר. כמו כן נבחן הסיכון הגנטי לתחלואה בסוכרת מסוג 2, והוא דורג על בסיס 76 וריאנטים גנטיים, הקשורים עם הסיכון לתחלואה.
החוקרים זיהו שני דפוסי דיאטה. הדפוס שהוגדר כ"בריא" כלל בין היתר ירקות, פירות, שמן זית, דגים, עופות, תפוחי אדמה, יוגורט וגבינות דלי שומן ודגנים מלאים. נמצא קשר בין הדפוס הנ"ל ורמות נמוכות יותר של גלוקוז בדם, כמו גם סיכון מופחת לתחלואה בטרום סוכרת וסוכרת.