דיאטה עשירה ב- n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) קשורה עם סיכון מופחת לתחלואה בסרטן השד, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת Menopause.
החוקרים מסין בחנו את הקשר שבין סרטן השד והצריכה של n-3 PUFAs בקרב נשים סיניות במסגרתו של מחקר מקרה-ביקורת שכלל 1589 מקרים ו- 1621 מקרי ביקורת.
החוקרים מצאו קשר בין צריכה גבוהה של n-3 PUFAs ממקור ימי ובין צריכה כללית של n-3 PUFAs ובין סיכון מופחת לסרטן השד, יחס סיכויים מתוקנן: 0.68 ו- 0.56 עבור רבעון הצריכה הרביעי, בהשוואה לרבעון הצריכה הראשון, בהתאמה. קשר הופכי נצפה עבור הצריכה של alpha-linolenic acid, eicosapentaenoic acid, docosapentaenoic acid ו- docosahexaenoic acid ובין הסיכון לסרטן השד (יחס סיכויים מתוקנן: 0.51, 0.68, 0.68 ו- 0.76, בהתאמה).