מטרת המחקר הייתה לפתח ציון לדיאטה בריאה, ולבחון את הקשר בין אותו ציון ובין הבריאות הכללית, על בסיס מידע פרוספקטיבי, שישוכפל לחמישה מחקרים עצמאיים, הכוללים כ-245 אלף איש מ-80 מדינות.
ציון לדיאטה בריאה פותח עבור כ-148 אלף איש מהאוכלוסייה הכללית מ-21 מדינות, ונבחנו הקשרים והעקביות של אותו ציון עם אירועים שונים הקשורים לבריאות בחמישה מחקרים עצמאיים שנערכו ב-70 מדינות.
ציון הדיאטה הבריאה פותח על בסיס 6 מזונות, הקשורים עם סיכון מופחת לתמותה (פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגים ומוצרי חלב). נבדקו היארעות של תמותה מכל סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים מג'וריים לאורך חציון מעקב של 9.3 שנים.
נמצא קשר מובהק סטטיסטית בין דיאטה בריאה, העשירה במרכיבים הללו, וסיכון מופחת לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה.