לשוק הזעפרן העולמי נכנסות עוד ועוד שחקניות כמפתחות תוספי תזונה ומוצרי קוסמטיקה בין היתר בזכות מחקרים רבים שמצאו כי הצמח יכול לסייע במצבי דיכאון, חרדה והפרעות קשב וריכוז, ולהאט תהליכי הזדקנות • וגם: מי המנכ"ל של המשרד הממשלתי שקיבל בדובאי את פרס ABLF למנהיגות עסקית?
שוק הזעפרן העולמי נמצא בצמיחה בשנים האחרונות, בין היתר בזכות מחקרים רבים שמצאו כי הצמח יכול לסייע במצבי דיכאון, חרדה והפרעות קשב וריכוז, ולהאט תהליכי הזדקנות. לענף נכנסות עוד ועוד שחקניות כמפתחות תוספי תזונה ומוצרי קוסמטיקה, אך לעומת זאת, חברות שמגדלות זעפרן הרבה יותר קשה למצוא מעבר לאירן, השחקנית החזקה בשוק, ספרד ומרוקו.
על הרקע הזה נולד שיתוף הפעובין זעפרן טק, שמגדלת את הצמח בתנאי מעבדה Indoor, לבין נווה פארמה, שמתמחה בתכשירים רפואיים ותוספי מזון. השתיים יקימו חברה משותפת שבה תחזיק זעפרן טק ב-70% מהבעלות, ונווה פארמה (בראשות ניצן פרימור) תתחייב לרכוש ממנה לפחות 100 ק"ג של מיצוי זעפרן בשנה תמורת 2,000 דולר לק"ג (מה שמשקף מחיר של 23 אלף דולר לק"ג זעפרן טהור). בנוסף נרכשה פעילות הזעפרן של נווה פארמה, שמסתכמת במכירות של 4 מיליון שקל בשנה. לדברי טל וילק גלזר, מנכ"לית זעפרן טק, "במהלך 2022 נצא עם קו מוצרים של תוספי מזון, שכבר היום הבסיס שלהם נמכר על ידי נווה פארמה, ונוסיף קו נוסף של מוצרי קוסמטיקה".
מאת: גלית חתן