מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת נוואדה, בחן את השפעת הדיאטה ואת הצריכה של פירות וירקות צבעוניים על סוכרת היריון, המהווה סיבוך נפוץ של היריון ברחבי העולם.
במחקר נכללו 38 נשים בגילאים 18-45 ובשבוע 24-28 להיריון, עם היסטוריה של היפרגליקמיה ואבחנה של סוכרת סוג 2 או סוכרת היריון, לפני ההיריון הנוכחי.
הנבדקות חולקו לשתי קבוצות. האחת קיבלה ייעוץ דיאטטי, והשנייה נתבקשה לצרוך כוס של פירות יער וכוס של ירקות עליים מידי יום, ולצעוד במשך 15-30 דקות לאחר כל ארוחה.
החוקרים מצאו כי קבוצת המחקר צרכה יותר פירות וירקות, אך לא ביצעה יותר פעילות גופנית. קבוצה זו אף צרכה יותר סיבים תזונתיים, כאשר ידוע כי צריכת סיבים בטרימסטר השני מפחיתה את רמות הגלוקוז בדם.
כמו כן, הדגימו הנשים בקבוצת המחקר שליטה טובה יותר על רמות הגלוקוז בדם.