בעוד שהשמנה קשורה באופן מסורתי למחלות קרדיווסקולאריות, עדיין לא ברור כיצד הקשר הנ"ל מושפע מגורמים אחרים.
מחקר חדש, שפורסם לאחרונה בכתב העת הבינלאומי להשמנה, בדק כיצד השמנה תורמת לתחלואה קרדיווסקולארית. המחקר בדק את הקשר הנ"ל בקרב אנשים שמצויים בסיכון נמוך.
החוקרים נעזרו הן במדד ה-BMI והן ביחס בין הגובה והיקף המותניים, על מנת להעריך כיצד השמנה כללית והשמנה בטנית קשורות עם הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית בהיעדר גורמי סיכון אחרים.
הקוהורט כלל כ-32 אלף נבדקים בגיל 48 בממוצע, והמעקב ארך 13 שנים (חציון).
לאורך תקופת המחקר אירעו כ-1300 מקרי תחלואה קרדיווסקולארית, כאשר הסיכון לתחלואה, ובייחוד לשבץ ואוטם שריר הלב, היה גבוה באופן משמעותי בקרב הקבוצה שהדגימה השמנה.