מחקר שפורסם בימים האחרונים מצטרף לשורה של מחקרים המצביעים על מתאם בין רמות נמוכות של ויטמין D לתחלואה בקורונה עד כמה ההוכחות חותכות, האם כולנו צריכים עכשיו לקחת תוספים, ומה הקשר בינו לסרטן ולמחלות חורף? וגם: האם השמועות על יעילותו של האבץ היו מוקדמות?
לפני שלושה שבועות פורסם נייר עמדה של מרכז המידע והידע למלחמה בקורונה, גוף מומחים המייעץ למשרד הבריאות והממשלה, ולפיו מומלץ לכלל האוכלוסייה לשמור על רמות תקינות של ויטמין D כאחד הכלים למלחמה בקורונה. נייר העמדה הזה פורסם בעקבות הצטברות של מחקרים, גם ישראליים, המראים שוויטמין D ככל הנראה מפחית את השכיחות של הידבקות בקורונה וגם את חומרת המחלה, במקרה של הידבקות.
למעשה, משרד הבריאות המליץ כבר באפריל לשמור על רמות תקינות של ויטמין D בקרב הציבור הרחב. ההמלצה הייתה להיחשף לשמש במשך 20 דקות ביום או לצרוך 800-1,000 יחידות בינלאומיות של ויטמין ביום. ההמלצה כוונה בעיקר לקשישים ולאנשים שאינם חשופים לשמש. בניגוד להמלצות אחרות, ההמלצה הזו לא הפכה למסר חוזר בקמפיין ההסברה של משרד הבריאות, ולא כולם הפנימו אותה.
המלצת המרכז למידע וידע, שכבר הייתה מגובה במחקרים נוספים וחדשים, עוררה את העניין בוויטמין מחדש. ננסה לענות כאן על השאלות שנותרו פתוחות.