מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", עסק בהשפעה של וסאבי, תבלין יפני מסורתי בעל תכונות נוגדות דלקת ונוגדות חמצון ידועות, על התפקוד הקוגניטיבי של מבוגרים בריאים מגיל 60 ומעלה.
המחקר בחן את השפעת הצריכה של וסאבי לאורך 12 שבועות, כאשר ההשערה הייתה כי התבלין ישפר את הזיכרון האפיזודי, את זיכרון העבודה ואת מהירות עיבוד הנתונים בקרב הנבדקים.
נערך מחקר מקרה-ביקורת כפול סמיות, כאשר התבלין ניתן בטבלייה אחת מידי יום, שניטלה לפני השינה.
הנבדקים מקבוצת המחקר הדגימו ביצועים טובים יותר במבחנים לזיכרון אפיזודי ולזיכרון עבודה, בהשוואה לנבדקים שנטלו פלסבו. אף על פי כן, לא נצפו כל הבדלים מובהקים סטטיסטית בדומיינים הקוגניטיביים האחרים שנבדקו במסגרת המחקר.