מחקר מתמשך בוחן האם צריכת מזונות אולטרה מעובדים משפיעה על התהליכים הפיסיולוגיים, הקשורים לצריכת אנרגיה ולתהליכי גמול.
במסגרת המחקר נחשפו הנבדקים לשתי דיאטות שונות למשך שבועיים. בדיאטה האחת 81% מכלל האנרגיה הנצרכת התקבלה ממזונות אולטרה מעובדים, בעוד שהדיאטה השנייה לא כללה את המזונות הללו.
החוקרים מתכננים לבחון את המנגנונים, שבהם מזונות אולטרה מעובדים ישפיעו על תהליכי הגמול, כמו גם את רמות החמצון והתגובות החמצוניות במחזור הדם.
החוקרים משערים כי מזונות אולטרה מעובדים יפחיתו תהליכי חמצון, כולל בקורטקס המוחי מרכז האחראי לתהליכי גמול. החוקרים אף משערים כי אותם מזונות יגבירו את הכמיהה לצריכת מזונות אולטרה מעובדים בין הארוחות, ולבסוף החוקרים משערים כי אותם מזונות יפגעו ביכולות העיכוב והשליטה העצמית.