מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את הקשר שבין צריכת פלבונואידים וביצועים קוגניטיביים.
כ-2000 נבדקים, בגיל 48 בממוצע, נכללו במחקר, שכלל מעקב של 12.1 שנים. החוקרים מצאו קשר חיובי בין צריכה של פלבונואידים בדיאטה ובין הציונים הקוגניטיביים שנמדדו. אף על פי כן, יש לציין כי באופן כללי איכות הדיאטה וסגנון החיים של מרבית משתתפי המחקר היו לקויים, ולכן ייתכן שהיתרונות שנצפו, הקשורים לצריכת הפלבונואידים, הינם פחותים מהאפשרי.
"קיים צורך במחקרים נוספים, שיסייעו להבנת המנגנונים, העומדים בבסיס השפעת הפלבונואידים על התפקוד הנוירולוגי. כמו כן יש לבחון את יתרונות הצריכה של פלבונואידים בקרב אוכלוסיות מגוונות יותר, כולל נבדקים עם סגנון החיים בריא, הדבקים בדיאטה איכותית", כך ציינו החוקרים.