סקירה חדשה, שפורסמה בכתב העת Advances in Nutrition, בחנה 14 פרסומים, שעסקו במחלות נוירודגנרטיביות, ופרוטוקולים קליניים להפחתת הצריכה הקלורית ולצום. למרבה הצער, למרות דיווחים ראשוניים ממודל חיה, שהעידו על קשר חיובי בתחום, מחקרים קליניים בבני אדם היו נדירים ביותר.
הסקירה החדשה מדגישה את הצורך במחקרים קליניים נוספים בבני אדם, טרם נוכל לפרסם פרוטוקולים אופטימליים, שיעסקו ביעילות של תזונה להפחתת דעיכה קוגניטיבית.
מבני 14 פרסומים שנכללו בסקירה 4 עסקו במטופלים עם טרשת נפוצה, רק אחד עסק בחולי אלצהיימר, ובאופן מטריד, אף מחקר לא עסק בחולי פרקינסון. שאר המחקרים, שהיוו את מרבית הספרות בבני אדם, בחנו את הקשר שבין צום, הגבלה קלורית ודעיכה קוגניטיבית קלה, אך הם הוגבלו לנבדקים, שהיו מבוגרים עם עודף משקל או עם השמנה חולנית.