פירות יער, כגון חמוציות ואוכמניות, להן תכולה גבוהה של נוגדי חמצון, משפרים את הזיכרון ומונעים דמנציה.
החוקרים מאנגליה מצאו, כי צריכת כמות קטנה של חמוציות מידי יום שיפרה את הזיכרון לאחר 12 שבועות בלבד. סריקות מוחיות הדגימו הגברה בזרימת הדם למוח, דבר שהגביר את היכולת הקוגניטיבית. כמו כן, נצפתה ירידה של 9% ברמות הכולסטרול ה"רע" (LDL).
במחקר השתתפו 60 בני 50-80, ללא בעיות מנטליות. מחציתם צרכו אבקה מיובשת קפואה, שוות ערך ל-100 גרם חמוציות, מידי יום. בקרב קבוצה זו זוהה שיפור בזיכרון, כמו גם בתפקוד העצבי ובאספקת הדם למוח. קבוצה זו אף הדגימה הפחתה משמעותית ברמות ה-LDL, הידוע כתורם לטרשת עורקים, ממצא העשוי אף הוא להסביר את שיפור זרימת הדם למוח.