במסגרת המחקר נבדק כיצד צריכת ירקות ספציפיים מונעת נזקים של הצטברות חומרים מזיקים שונים, המצויים בסיגריות.
המחקר שנערך בעכברים בחן האם ירקות העשירים בפיטו-נוטריינטים מפחיתים את הרעילות הקשורה להצטברות אקרוליין.
החוקרים מצאו כי צריכה של גזר וסלרי גרמו לעלייה בפעילות של אנזימים נוגדי חמצון, ובכך סיפקו הגנה מפני הנזקים הנגרמים על ידי הצטברות החומר המזיק. החוקרים חישבו כי נפח הירקות הללו הנדרש להיצרך על ידי בני אדם על מנת ליהנות מההשפעה המגינה הינו כוס ושליש ליום, כמות לא גבוהה היכולה להיצרך בקלות יחסית.