מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition, מצא כי צריכה קבועה של פירות הפחיתה את הסיכון לתמותה.
החוקרים מסין עקבו אחר מעל ל-2100 גברים ונשים מבוגרים עם יתר לחץ דם, ומצאו כי צריכה של 3-6 תפוחים בשבוע הפחיתה בכמעט 40% את הסיכון לתמותה, בהשוואה להימנעות מצריכת תפוחים או לצריכה של עד תפוח אחד בחודש.
בנוסף נמצא, כי צריכה של 3-6 בננות בשבוע הובילה להפחתה דומה בסיכון (יחס סיכונים 0.76). יתר על כן, צריכה משולבת של בננות ותפוחים, 3-6 פעמים בשבוע הפחיתה אף היא את הסיכון לתמותה (יחס סיכונים 0.57), זאת בהשוואה לצריכת הפירות הללו בתדירות נמוכה יותר.