אנא סובבו את הטלפון שלכם.



יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / האם תדירות צריכת הבשר מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס?

האם תדירות צריכת הבשר מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס?

מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את הקשר שבין צריכת בשר אדום ומעובד ובין הסיכון להתמרה סרטנית במעי הגס. ממצאי המחקר תורמים לגוף הראיות המצומצם, בהתמקדם בהשפעה המשולבת של צריכת בשר ומועדות גנטית על הסיכון לתחלואה.

בדיקות סקר קולונוסקופיות, שנאספו מכ-7300 נבדקים, ומידע גנטי, שנאסף מתת קבוצה של כ-4700 נבדקים, שימשו את החוקרים.

ממצאי המחקר מעידים כי בעוד שבשר אדום אינו קשור באופן מובהק סטטיסטית עם סיכון מוגבר להתמרה סרטנית במעי הגס, בשר מעובד מעלה באופן מובהק את הסיכון לתחלואה, ובאופן ספציפי, צריכת בשר מעובד, יותר מפעם בשבוע קשורה עם סיכון מוגבר לממאירות במעי הגס, נתון שווה ערך לציון פוליגני גבוה ב-19%. ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות הגבלת הצריכה של בשרים מעובדים כחלק מהרגלי חיים בריאים, העשויים להשפיע על המועדות הגנטית להתמרה ממאירה במעי הגס.

 

לידיעה>>

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "טירזפטייד שחקן חדש בעולם ההשמנה"
  • 21:50 – 21:30
    "כאבי בטן  נפיחות וגזים? האם מדובר באנזימי עיכול?"
לפרטים נוספים והרשמה

חברות בפוקוס

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
199עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
2עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות