מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את הקשר שבין צריכת בשר אדום ומעובד ובין הסיכון להתמרה סרטנית במעי הגס. ממצאי המחקר תורמים לגוף הראיות המצומצם, בהתמקדם בהשפעה המשולבת של צריכת בשר ומועדות גנטית על הסיכון לתחלואה.
בדיקות סקר קולונוסקופיות, שנאספו מכ-7300 נבדקים, ומידע גנטי, שנאסף מתת קבוצה של כ-4700 נבדקים, שימשו את החוקרים.
ממצאי המחקר מעידים כי בעוד שבשר אדום אינו קשור באופן מובהק סטטיסטית עם סיכון מוגבר להתמרה סרטנית במעי הגס, בשר מעובד מעלה באופן מובהק את הסיכון לתחלואה, ובאופן ספציפי, צריכת בשר מעובד, יותר מפעם בשבוע קשורה עם סיכון מוגבר לממאירות במעי הגס, נתון שווה ערך לציון פוליגני גבוה ב-19%. ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות הגבלת הצריכה של בשרים מעובדים כחלק מהרגלי חיים בריאים, העשויים להשפיע על המועדות הגנטית להתמרה ממאירה במעי הגס.