מחקר חדש מצא כי מזונות העשירים בפלבנואידים מפחיתים את הסיכון לתמותה בקרב חולי פרקינסון.
המחקר כלל כ-1200 חולים בגיל 72 בממוצע. הנבדקים ענו על שאלונים שעסקו בהרגלי התזונה שלהם מידי 4 שנים למשך כ-33 שנה.
החוקרים מצאו הבדל של כ-70% בסיכויי ההישרדות בין קבוצת הנבדקים שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של פלבנואידים מידי יום, בהשוואה לקבוצה שצרכה את הכמות הנמוכה ביותר. הממצאים נותרו מובהקים סטטיסטית אף לאחר תיקנון למשתנים מתערבים שונים.
פלבנואידים ידועים כנוגדי חמצון, ומזונות העשירים בהם כוללים תה, דגנים, קטניות, יין, פירות וירקות.
החוקרים מצאו יתרונות לצריכת יין אדום, פירות יער, תפוחים ותה.