מחקר שפורסם לאחרונה בחן שינויים בתגובה האנדוקרינית ובתיאבון לאחר חשיפה אקוטית וחוזרת לממתיקים מלאכותיים, כגון סטיביה ו-neotame, זאת בהשוואה לסוכרוז, בקרב מבוגרים עם עודף משקל והשמנה חולנית.
המחקר, שנערך באנגליה וצרפת, כלל 35 מבוגרים עם עודף משקל או השמנה חולנית. החוקרים מצאו כי ההחלפה של סוכרוז בנאוטיים או סטיביה הפחיתה באופן מובהק את רמות הגלוקוז והתגובה לאינסולין לאחר הארוחה בקרב הנבדקים, בעוד שהיא לא השפיעה על התגובה האנדוקרינית או על התיאבון.
לא נצפו כל הבדלים מובהקים בציון התיאבון או בהעדפות התזונה לאחר צריכה של נאוטיים או סטיביה.
גם ההפחתה בתגובת האינסולין הייתה דומה לאחר חשיפה לנאוטיים וסטיביה.