הגבלת זמני האכילה, הידועה גם בשם "צום לסירוגין", מסייעת לחולים בסוכרת מסוג 2 לרדת במשקל ולאזן את רמות הסוכר בדם. אלה ממצאיו של מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת אילינוי.
נבדקים, שאכלו במהלך חלון זמן של 8 שעות בלבד, בין השעות 12 בצהריים ו-8 בערב מידי יום, הפחיתו משקל רב יותר לאורך 6 חודשים, בהשוואה לנבדקים, שהונחו להפחית את צריכת הקלוריות שלהם ב-25%.
שתי קבוצות המחקר הדגימו הפחתה דומה לאורך זמן ברמות הסוכר בדם, כפי שנמדד בבדיקת hemoglobin A1C, בדיקה המעידה על רמות הסוכר בדם במהלך 3 החודשים שחלפו.
המחקר כלל 75 נבדקים, שחולקו ל-3 קבוצות – אכילה בזמנים מוגדרים מראש, הגבלה קלורית וקבוצת ביקורת.