מחקר חדש מאיר את הקשיים, איתם מתמודדים מבוגרים האלרגיים לחלבון ביצה. המחקר מדגיש את הצורך בשיפור השימוש בתוויות סימון למזון ולאפשרויות טיפול במצב.
המחקר כלל 16 נבדקים בגיל 46 (חציון), 5 החלו לסבול מאלרגיה בגיל הילדות, ו-11 בגיל הבגרות.
ציון, שעסק בתחושת אובדן שליטה בעת האכילה מחוץ לבית, פחד מתגובה אלרגית, הגבלת מגוון מוצרי המזון הנצרכים וחשש לצרוך מזונות עקב ספקות בקיומו של חלבון ביצה, עמד על 4.64 (ציון גבוה על הסקאלה), כאשר הסיכון לתמותה עקב צריכת חלבון ביצה היה באופן כללי נמוך.
ממצאים אלו מעידים על פגיעה באיכות חייהם של מבוגרים עם אלרגיה לחלבון ביצה, כך סיכמו עורכי המחקר.