חברת אמאי שהוקמה על ידי אילן סמיש לוקחת חלבון מתוק מהטבע ומתכננת ממנו גרסה שק"ג ממנה יכול להחליף 3 טונות סוכר • בשנה הקרובה היא צפויה לקבל אישור אחרון לשיווק המוצר בארה"ב, וסמיש מאמין כי "זה הסימן שלו ממתינות החברות הגדולות כדי לחתום איתנו".
פרס נובל לכימיה לשנת 2024 ניתן לחוקרים שפיתחו שיטות לתכנון ממוחשב של חלבונים, וייעדו אותן ככל הנראה לתכנון תרופות.
אך אחד המוצרים הראשונים שתוכננו בביולוגיה חישובית שיגיע בקרוב לשוק, מיועד למטרות אחרות. מדובר בממתיק שמפותח בחברת אמאי. את החברה הקים ד"ר אילן סמיש, מומחה לתכנון חישובי של חלבונים, ומחבר אחד הספרים המובילים בתחום. כאשר ביקש ליישם את הידע שלו לחברה, בחר לתכנן חלבון מתוק, בהשראת אחד ממעט מאוד חלבונים מתוקים בטבע, ה-Serendipity Berry Sweet Protein.
מאת: גלי וינרב
באדיבות: גלובס