בריינסוויי, שפיתחה קסדה לגירוי מגנטי במוח לטיפול במחלות נוירולוגיות ופסיכיאטריות, זוכה בעת האחרונה לעניין גובר בטכנולוגיה (בחסות הקורונה) ולהתקדמות באישורי שיפוי למוצריה, אך עדיין לא מצליחה לכבוש את השוק • "רווחיות היא לא הדבר העיקרי שאנחנו מסתכלים עליו", אומר יו"ר החברה דוד זכות, "המשקיעים שלנו רוצים שנשקיע ושנתרחב".
חודשים האחרונים מדווחת חברת בריינסוויי אופן עקבי על התקדמויות משמעותיות בפעילותה העסקית – היא זוכה לתשובות חיוביות בארה"ב בנוגע לכיסוי הביטוחי לטכנולוגיה שלה לטיפול ב-OCD, תסמונת טורדנית כפייתית,
וכן קיבלה כמה אישורים להרחיב את סל הטיפולים שלה בדיכאון. קשה לפעמים לזכור שבתחילת דרכה החברה, שנסחרת בנאסד"ק ורושמת הכנסות שנתיות של עשרות מיליוני דולרים, נתפסה על גבול המדע הבדיוני.
בריינסוויי פיתחה קסדה שיוצרת גירוי מגנטי בעומק המוח, כדי לטפל במחלות נוירולוגיות ופסיכיאטריות. כשהיא קיבלה אישור לטיפול בדיכאון, זה עוד היה ניתן לעיכול בקלות – טיפול בחשמל לדיכאון כבר היה מקובל, והמגנט פועל על מנגנון דומה. היו גם מתחרים שטיפלו בדיכאון באמצעות גירוי מגנטי שטחי של המוח, אז אפשר היה לקבל שבריינסוויי תעשה זאת, ואולי אפילו טוב יותר באמצעות גירוי עמוק. אבל ההמשך היה יותר מפתיע.
מאת: גלי וינרב