אנא סובבו את הטלפון שלכם.



יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / החלפת מוצרי חלב בדגנים מלאים ושמן זית מפחיתה את נטל התחלואה

החלפת מוצרי חלב בדגנים מלאים ושמן זית מפחיתה את נטל התחלואה

סקירה חדשה ומטה אנליזה, שפורסמה בכתב העת "התפתחויות עדכניות בחקר התזונה", דנה במודל, מבוסס מחקרים אפידמיולוגיים, שבחן את הקשר בין צריכת מזונות שונים ותחלואה, כולל תמותה מכל סיבה, סוכרת מסוג 2 ותחלואה קרדיווסקולארית.

בניתוח הסופי נכללו 34 מחקרים. לאחר תיקנון למשתנים מתערבים, גורמים דמוגרפיים והיסטוריה רפואית, נמצא כי צריכת מוצרי חלב שונים אינה משנה באופן מובהק סטטיסטית את הסיכון לתחלואה. אף על פי כן, החלפת מוצרי חלב בבשר אדום ובשר מעובד הגבירה את הסיכון לתחלואה, בעוד שהחלפת מוצרי החלב בדגנים מלאים ובשמן זית שיפרה את הפרוגנוזה בטווח הארוך.

ממצאי המחקר מפריכים את ההיפותזה, הנוגעת למוצרי חלב בריאים, ומדגישה את השפעת משטר הדיאטה על הסיכון לתחלואה.

 

לידיעה>>

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "טירזפטייד שחקן חדש בעולם ההשמנה"
  • 21:50 – 21:30
    "כאבי בטן  נפיחות וגזים? האם מדובר באנזימי עיכול?"
לפרטים נוספים והרשמה

חברות בפוקוס

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
199עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
2עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות