אנא סובבו את הטלפון שלכם.



יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / היתרונות הלבביים של צריכת עגבניות

היתרונות הלבביים של צריכת עגבניות

מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האירופאי ל מניעתית, מצא קשר בין צריכת עגבניות ובין הפחתה בסיכון ל בקרב מבוגרים.

במחקר נכללו כ-7000 נבדקים, אשר חולקו ל-4 קבוצות על פי כמות העגבניות אותה צרכו.

החוקרים מצאו רמות נמוכות יותר של לחץ הדם הדיאסטולי בקרב הקבוצות, שצרכו כמות גבוהה ובינונית של עגבניות, ובנוסף מצאו רמות נמוכות יותר של לחץ הדם הסיסטולי בקרב נבדקים עם יתר לחץ דם, שצרכו כמות גבוהה של עגבניות.

ייתכן כי מנגנון ההגנה הלבבי, המערב הפחתה בלחצי הדם, קשור בחלקו להימצאות של ליקופן בעגבניות, כך ציינו החוקרים.

המחקר לא מציין האם קיים הבדל בין צריכת עגבניות טריות ומבושלות, אך עורכי המחקר ציינו כי בישול עשוי לשפר את הזמינות הביולוגית של נוגדי חמצון וחומרים אחרים המצויים בעגבניות.

 

לידיעה>>

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "Dayvigo מנגנון פעולה חדש לטיפול בנדודי שינה (אינסומניה)"

 

  • 21:50 – 21:30
    "שיפור ושימור יכולות קוגניטיביות – מה חדש בעולם תוספי התזונה?"
לפרטים נוספים והרשמה

חברות בפוקוס

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
199עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
2עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות