הפחתת צריכת הפחמימות והסוכרים עשויה להאריך את תוחלת החיים של מבוגרים עם מחלת כליות כרונית, כך על פי מחקר חדש, שפורסם בגיליון יוני של כתב העת "אי ספיקת כליות".
החוקרים מסין בחנו את הקשר שבין צריכת הפחמימות ותמותה מכל סיבה בקרב מבוגרים אמריקאיים, הסובלים מאי ספיקת כליות.
הניתוח כלל כ-3600 מבוגרים מגיל 20 ומעלה, והחוקרים מצאו כי נבדקים עם מחלת כליות כרונית הדגימו סיכון מופחת לתמותה, כאשר צריכת האנרגיה שלהם כללה 30-45% פחמימות, ו-5-20% סוכרים.
הסיכון לתמותה מכל סיבה פחת לאחר החלפת צריכה של פחמימות בחלבונים (עד 30%), והפחתת סוכרים בפחמימות שאינן סוכרים (עד 55%), בעוד שסך כל צריכת האנרגיה נותרה קבועה.