הדחף ליזום, הרצון לתרום והצורך להצליח השתלבו כולם במיזמים הבריאותיים והרפואיים של אסנת אביגיל-ענבי, שקטעה קריירה מצליחה כרוקחת בכירה בקופת חולים, כדי להקים סטארט-אפים חדשניים ומקוריים: פילטר למניעת פליטת מזהמים ממערכות מיזוג אוויר ותרופה ביולוגית לטיפול בסרטן מארס של מדוזות.
מה גורם לאדם לעזוב משרה בטוחה במקום עבודה סולידי ולעבור ליזמות עתירת סיכונים? אם תשאלו את אסנת אביגיל-ענבי, שקטעה קריירה מצליחה כרוקחת בקופת חולים גדולה, התשובה היא משולבת: רעיון שמקנן במוחך ואתה חייב לממשו, דחף להצליח ורצון כן לעזור לאנושות, תחושה שמלווה אותה מאז ילדותה כשסעדה את אמה החולה ורצה נואשות לבית המרקחת לחפש לה תרופה. זה גם מה שגרם לה ברבות הימים ללמוד רוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ולעבור קורס לרישום תרופות באוניברסיטת תל-אביב, לצד תואר נוסף באוניברסיטת לונד בשבדיה – המדורגת בין 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם.
הדחף להקים את הסטארט-אפ שלה AGAVIנולד על סמך התבוננות וקריאת דוחות מהם התברר ש-6,000 בני אדם מתים מידי שנה בישראל מזיהומים נרכשים בבתי החולים. הזיהום לא נגרם להם מהתהליך הטיפולי או מרשלנות, אלא מחיידקים ו-וירוסים שעוברים מחדר לחדר, בין היתר באדיבות מערכת מיזוג האוויר, שמזרימה אוויר לא מסונן לחללי בית החולים, שמחלחל גם לחדרי הניתוח הסטריליים בדרך כלל.
מאת: יואל צפריר, בשיתוף AGAVI