במסגרת המחקר נבדק האם קיים קשר בין גורמים קרדיווסקולאריים ואלצהיימר. נמצא כי רמות גבוהות של טריגליצרידים וסוכר בקרב צעירים בני 35 קשורות עם סיכון מוגבר לאלצהיימר.
החוקרים מבוסטון מצאו לאחר מעקב ממושך כי רמות נמוכות של HDL ורמות גבוהות של טריגליצרידים וסוכרים כבר בגיל 35 מגבירים את הסיכון להופעת אלצהיימר בגילאים מאוחרים יותר.
המחקר כלל כ-5000 משתתפים בגיל ממוצע 37 בתחילת המחקר. משתתפי המחקר נבדקו מידי 4 שנים עד שהגיעו לגיל 70. נבדקו רמות ה-HDL, הסוכר, ה-BMI, לחץ דם, עישון, ובנוסף נערכו בדיקות קוגניטיביות.