מחקר מקרה ביקורת, שפורסם על ידי חוקרים מדרום קוריאה בכתב העת JAMA Network Open, בחן את הווריאנטים הגנטיים, המשפיעים על הקשר שבין דיאטה והסיכון לתחלואה בסרטן המעי הגס.
במחקר נכללו כ-5000 חולים סביב גיל 60, וכ-14 אלף מקרי ביקורת בריאים בגיל דומה. תועדו צריכת מזונות שונים בדיאטה, כולל חלב, גבינות, עוף, בשר אדום, בשר מעובד, דגים, תה, קפה, אלכוהול, פירות וירקות.
בהשוואה לקבוצת הביקורת, קבוצת המקרים הדגימה שיעורים גבוהים יותר של עישון, צריכת אלכוהול, השמנה, תדירות גבוהה של צריכת בשר אדום ובשר מעובד.
החוקרים מצאו גם כי פולימורפיזם בנוקלאוטיד בודד בגן EPDR1 עשוי לעמוד בבסיס ההשפעה של צריכת דגים על הסיכון לתחלואה.