סקירה חדשה, שפורסמה בכתב העת "חומרי תזונה", בחנה את המידע הקיים בנוגע לתפקידו של המיקרוביום בקיבה בפתוגנזה של מחלת אלצהיימר.
החוקרים סיכמו כי המידע המדעי מעיד כי מחלת האלצהיימר הינה הפרעה מורכבת, המשפיעה גם על דרכי העיכול, ומשנה באופן מהותי את המיקרוביוטה בקרב הסובלים ממנה.
המיקרוביום משפיע על תפקידה של מערכת העצבים המרכזית באמצעות הקשר מיקרוביוטה-קיבה-מוח ובאמצעות פגיעה בקישוריות העצבית. זיהומים בחיידק הליקובקטר פילורי ודלקות מיסב השן עשויים להיות קשורים לתחלואה באלצהיימר, אך יש צורך במחקרים נוספים, שיבחנו ויתקפו את הממצאים הללו.
מחקרים עתידיים יידרשו לבחון את יחסי הגומלין שבין אבנורמליות במיקרוביוטה ובין תחלואות נוירודגנרטיביות.