מחקר חדש שנערך בארה"ב מצא קשר בין השמנה ובין הפרעות נוירודגנרטיביות, כגון אלצהיימר.
על בסיס מחקר בזבוב פירות הדגימו החוקרים כי דיאטה עתירת סוכר, כסמן להשמנה, גורמת עמידות לאינסולין ברקמת המוח, אשר בתורה פוגעת ביכולת להסרת פסולת נוירונאלית, ובכך מעלה את הסיכון לדגנרציה נוירולוגית.
המחקר החדש, שפורסם בכתב העת PLOS Biology, עשוי להשפיע על פיתוחם של טיפולים חדשים, שמטרתם להפחית את הסיכון לדגנרציה נוירולוגית.
למרות שהשמנה מהווה גורם סיכון ידוע להפרעות נוירודגנרטיביות, כגון אלצהיימר ופרקינסון, המנגנון העומד בבסיס הקשר לא היה מובן לחלוטין. מטרת המחקר החדש הייתה לענות על שאלה זו באמצעות ניצול הדומות שבין בני האדם וזבובי הפירות.