מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, מצא כי צריכה מוגברת של מזונות אולטרה מעובדים מאיצה את ההתבגרות הביולוגית, וזאת ללא קשר לאיכות התזונתית של הדיאטה.
החוקרים מאיטליה ניתחו מידע, שנאסף מכ-22 אלף נבדקים מאירופה. החוקרים התבססו על מעל ל-30 סמנים ביולוגיים שונים, על מנת למדוד את הגיל הביולוגי, נתון אשר בניגוד לגיל הכרונולוגי, המתבסס על תאריך הלידה, משקף את מצבו הביולוגי של הגוף, כולל האיברים הפנימיים, הרקמות והמערכות השונות, ולכן עשוי להיות שונה מהגיל הכרונולוגי.
על בסיס שאלונים, שעסקו בתדירות הצריכה של מזונות שונים, העריכו החוקרים את הצריכה של מזונות אולטרה מעובדים.
החוקרים מצאו כי צריכה מוגברת של מזונות אולטרה מעובדים האיצה את התבגרות הביולוגית של הנבדקים, כלומר, אותם נבדקים היו מבוגרים יותר, מהבחינה הביולוגית, ביחס לגילם הכרונולוגי.