מחקר הקוהורט הפרוספקטיבי ניסה לבחון האם צריכת גלוטן בקרב נשים ללא צליאק משפיעה על התפקוד הקוגניטיבי.
הדיאטה של כ-13 אלף נשים נבדקה מידי ארבע שנים, בין השנים 1991 ו-2015. החוקרים בדקו את התפקוד הקוגניטיבי באמצעות כלי מקוון להערכה, המשמש לרוב למדידת דעיכה קוגניטיבית של חולי אלצהיימר.
סף הכל, לא נמצא קשר מובהק סטטיסטית בין צריכת גלוטן והציונים הקוגניטיביים (פסיכומוטוריים, דיבור וקשב, למידה וזיכרון עבודה וקוגניציה גלובאלית).
ריבוד נוסף שנערך למשתנים מתערבים, כגון גיל, עישון, BMI, דיכאון, סוכרת, יתר לחץ דם וכולסטרול, לא השפיע על התוצאות.
גם שינויים בצריכת הגלוטן, שתועדו לאורך תקופת המחקר, לא השפיעו על הממצאים.