מטה אנליזה שנערכה לאחרונה ניסתה לבחון את יחסי הגומלין שבין צריכת יין ותחלואה בסרטן.
73 מחקרים נכללו בסקירה הסיסטמתית, 31 היו מחקרי קוהורט ו-42 היו מחקרי מקרה-ביקורת. סך הכול כללו המחקרים מעל ל-4 מיליון נבדקים בגילאים 18-103 שנים.
באופן כללי לא נמצאו כל קשרים מובהקים סטטיסטית בין צריכת יין ובין הסיכון לתחלואה בסרטן. מנגד, צריכת יין הדגימה מגמות מגינות מפני הסיכון להתפתחות גידולים, ובעיקר במוח, בריאות, בעור ובלבלב. אף על פי כן, יש לציין שצריכת יין לא הוגדרה באופן אחיד במחקרים השונים, וכי מחקרים שונים התבססו על מתודולוגיות שונות, וחלקם לא תיעדו את נפח היין שנצרך.