שנת צהריים היא עדיין נוהג מקובל במדינות בדרום אירופה ■ מחקרים מראים כי הסיכון למחלות לב קטלניות גבוה יותר בקרב מי שלא ישן מספיק/
תיירים שמגיעים למדינות בדרום אירופה מופתעים לא פעם לגלות, במיוחד בעיירות קטנות, כי חנויות ועסקים סוגרים את שעריהם בשעות הצהריים. מנוחת הצהריים, שהייתה מקובלת פעם גם בישראל, היא נוהג שכיח ברבות ממדינות אירופה – מספרד, דרך צרפת ועד איטליה ויוון. אחרי ארוחת הצהריים מגיעה הפסקה ממושכת שחוצה את היום לשניים. חלק מהאנשים ישנים, אחרים רק קוראים עיתון או מבקרים חברים. רק בשעות אחר הצהריים העסקים נפתחים שוב, וממשיכים לשרת לקוחות עד הערב.
המילה "סיאסטה" היא אמנם בספרדית, אך נגזרת מהביטוי הלטיני סקסטה אורה, שפירושו השעה השישית אחרי הזריחה, אז החלה בדרך כלל הפסקת הצהריים בימי הרומאים. הסיאסטה הייתה נוהג שהפך את החיים לנסבלים יותר במקומות חמים מאוד, ושרדה בחלקה עד היום, מה שנותן את הרושם לפיו החיים בדרום אירופה טובים יותר, כי העבודה לא משתלטת על כל שעות היום. תיירי פאקו, פילוסוף צרפתי, כתב בספר שפורסם ב-2003: "הסיאסטה היא הדרך שלנו לקבל בחזרה זמן לעצמנו, מחוץ לשליטת השעון. סיאסטה היא המשחררת שלנו".