מחקר חדש שפורסם לאחרונה בחן את יחסי הגומלין שבין המיקרוביטה במעי ובין הצריכה של שיבולת שועל.
נידונו היתרונות הבריאותיים של המטבוליטים, המופקים על ידי חיידקי המעי, ובעיקר חומצות שומן קצרות שרשרת.
החוקרים ערכו סקירה אינטגרטיבית של מחקרים, שפורסמו בין השנים 2012-2023, ואשר בחנו את השפעת הצריכה של שיבולת שועל על פעילות המיקרוביום במעי.
הממצאים מעידים כי מוצרים המכילים שיבולת שועל מהווים מקור מצוין לסיבים, הדרושים הן לגברים והן לנשים.
נמצא כי הצריכה של שיבולת שועל מפחיתה באופן יעיל רמות ה-LDL והכולסטרול הכללי בקרב אנשים עם עודף משקל או השמנה, כמו גם בקרב חולי סוכרת מסוג 2.
כמו כן, נמצא כי התססה של סיבים על ידי חיידקי המעי הפיקה חומצות שומן קצרות שרשרת, אשר עיכבו את הפרשת הרנין, וכתוצאה הפחיתו את לחצי הדם.