מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, בחן את השפעת הצריכה של תחליפי בשר צמחיים. המחקר שכלל 82 נבדקים לא מצא כל שיפור מובהק סטטיסטית בסמנים הביולוגיים לבריאות הקרדיומטבולית.
בניגוד לפרסום השיווקי ולהיפותזה הראשונית של החוקרים, ממצאי המחקר מדגישים כי צריכת תחליפי בשר צמחיים אינה מביאה ליתרונות בריאותיים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לצריכת בשר מן החי.
המחקר כלל מבוגרים בגילאים 30-70, שצרכו לפחות 20 גרם בשר מידי יום. הנבדקים חולקו באופן אקראי לדיאטה שארכה 8 שבועות, וכאמור, החוקרים לא הצליחו למצוא כי הדיאטות השונות נבדלו בהשפעתן על הבריאות הקרדיווסקולארית.
החוקרים שיערו כי ייתכן שהדבר נובע מאובדן תזונתי, הנגרם לתחליפים הצמחיים במהלך תהליכי הייצור והעיבוד שלהם.