השבוע התקיים דיון בבית המשפט העליון לגבי עתירה שהוגשה על ידי ארגוני הרוקחות נגד משרד הבריאות והמדינה בעניין יעוץ רוקחי.
שופטי בג"צ קיבלו את עמדתם של ארגוני הרוקחות כי יש הבדל מהותי בין מידע רוקחי להדרכה רוקחית במעמד הניפוק לייעוץ תרופתי ורוקחי יזום.
בית המשפט קיבל את טענתה משרד הבריאות כי השירות של הייעוץ התרופתי יהיה יזום ויכלל בסל הבריאות – חייב ואף דרש כי המדינה תקבע קריטריונים ברורים שאינם קיימים היום.
בית המשפט הנחה את משרד הבריאות יחד עם המועצה הלאומית לרוקחות לקיים עבודת מטה במטרה להגדיר את הקריטריונים ואת הפריסה הגיאוגרפית של השירות.
על משרד הבריאות לעדכן את בית המשפט עד לתאריך 15.04.2023 בהתקדמות.
פרופ’ איל שורצברג יו”ר ארגון הרוקחות: “הייעוץ התרופתי שנעשה וניתן על ידי רוקחים הוא הכרחי ואבן יסוד של מקצוע הרוקחות. אנו נמשיך לעקוב, לדאוג ולוודא כי הייעוץ הרוקחי יונגש באופן מוסדר, ועל פי קריטריונים ברורים למטופלים בישראל.
מדובר בהישג חשוב ומהותי ולא פחות מהיסטורי למטופלים, לרוקחים ולמקצוע הרוקחות, ולארגוני הרוקחות שהובילו מהלך חשוב זה.
עצם ההחלטה היא תקדימית, ומגדירה באופן ברור את חשיבותם של הרוקחים ותרומתם למניעת וזיהוי תחלואה הקשורה בטיפול התרופתי, וקביעת הקריטריונים תאפשר פרסום תנאים מפורטים לשירות הייעוץ התרופתי בידי רוקח, אשר יאפשר למטופלים לממש את זכאותם לשירות חשוב ומציל חיים זה”.
בית המשפט קבע לוחות זמנים ברורים ומוגדרים ופיקוח על התהליך כדי למנוע עיכובים בפרסום ובקביעת הקריטריונים על מנת שניתן יהיה לממש אותן.
לקריאת החלטת בית המשפט העליון >>
מערכת פארמה ליין