מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבקש להפחית את רמות העופרת במוצרי מזון לתינוקות. הסוכנות הודיעה על פרסום טיוטת הנחיות לחברות המייצרות, המבקשת להפחית את רמות העופרת המותרות במזונות מעובדים, המיועדים לתינוקות ולילדים עד גיל שנתיים.
השינוי יפחית את החשיפה הדיאטטית לעופרת, העשויה לגרום לעיכוב בהתפתחות הנוירולוגית, כך על פי ה-FDA.
המגבלות החדשות יפחיתו את החשיפה לעופרת בקרב תינוקות הצורכים את המזונות הללו בכ-24-27%, והצעד החדש מהווה חלק מיוזמת ה-FDA להפחית את החשיפה לעופרת, ארסן, קדמיום וכספית לרמות הנמוכות ביותר האפשריות במזונות, הנצרכים על ידי תינוקות וילדים צעירים, תוכנית אותה מכנה ה-FDA "קרוב לאפס".