תחליפי סוכר אינם יעילים לירידה במשקל, והשימוש בהם אף עשוי להזיק, כך מזהיר ארגון הבריאות העולמי.
שימוש ארוך טווח בממתיקים מלאכותיים עשוי לגרום להשפעות לא רצויות, כך על פי הנחיות חדשות שפרסם ארגון הבריאות העולמי. הללו עשויים לכלול סיכון מוגבר לתחלואה בסוכרת מסוג 2, לתחלואה קרדיווסקולארית ולתמותה בקרב מבוגרים.
צריכת מזונות ומשקאות, המכילים מרכיבים כגון סכרין או סוכרלוז או הוספת הממתיקים הללו למזון, אינה מדגימה כל יתרונות לטווח הארוך להפחתה במשקל הגוף בקרב מבוגרים או ילדים, כך ציין ארגון הבריאות העולמי.
"אנשים צריכים לשקול דרכים אחרות להפחתת צריכת הסוכרים שלהם, כגון צריכת מזונות עם סוכרים טבעיים, כגון פירות, או צריכה של מזונות ומשקאות לא ממותקים", כך סיכמו בכירים בארגון.