החוקרים ערכו סדרה של ניסויים בעכברים, על מנת לבדוק האם נוגדנים הנוצרים בתגובה לחשיפה לחלב גורמים לאובדן של מיאלין בתאי העצב. הם הזריקו לעכברים 3 חלבונים שונים המצויים בחלב הפרה, ומצאו כי העכברים שקיבלו זריקות של casein (החלבון האחראי לרגישות לחלב הפרה בקרב בני אדם), חוו חולשה והידרדרות, שלא כמו העכברים שקיבלו זריקות של lactalbumin אלפא או ביתא. נתיחות שלאחר המוות הדגימו פירוק מיאלין בתאי העצב שבחוט השדרה המתני.
במחקר שנערך בבני אדם מצאו החוקרים רמות גבוהות של נוגדני IgG נגד קזאין בקרב נבדקים עם טרשת נפוצה בהשוואה לאנשים עם מצבים נוירולוגיים אחרים.