מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, בחן את היעילות של חלבון מזרעי המפ, ואת הפפטיד הביואקטיבי שלו, לשליטה על לחצי הדם בקרב מטופלים עם יתר לחץ דם מתון – לחץ דם סיסטולי של 130-160, ולחץ דם דיאסטולי של עד 110.
המחקר כלל 31 מבוגרים בגילאים 18-75, אשר הדיאטה שלהם כללה חלבון מזרעי המפ ופפטיד ביואקטיבי, מידי יום למשך 6 שבועות. נאספו דגימות דם ב-6 נקודות זמן, ונמדדו סמנים ביולוגיים ללחץ הדם, כולל ACE renin ו-NO.
החוקרים מצאו כי חלבון מזרעי המפ והפפטיד הביואקטיבי שלו היו יעילים להפחתת לחצי הדם, הסיסטולי והדיאסטולי. כמו כן נמצא כי השפעת הפפטיד להפחתת לחצי הדם הייתה משמעותית יותר מזו של חלבון זרעי ההמפ.