איך מונעים את המגפה הבאה? טכנולוגיות חדשניות למניעת זיהומים כבר נכנסות למערכת הבריאות. "הקורונה האיצה תהליכים שהיו כבר בתכנון, התנגדויות ומכשולים הוסרו ועשינו קפיצה של דור", אמר פרופ' רן בליצר.
פרופ' רן בליצר, ראש מערך החדשנות בכללית וראש קבינט המומחים הלאומי להתמודדות עם משבר הקורונה, הפך לאחת הדמויות הבולטות על המרקע בחסות מגפת הקורונה. כעת, כשהמגפה במגמת דעיכה, הוא מקדיש מזמנו הרבה יותר לטכנולוגיות למניעת זיהומים עתידיים. "המגפה האיצה תהליכים שהיו כבר בתכנון, התנגדויות ומכשולים הוסרו, ועשינו קפיצה של דור", אמר בוועידת Cleanovation 2022.
בעשור האחרון ניכרת ירידה דרמטית בשיעורי הזיהומים הנרכשים, אמר בליצר. "בזכות עבודה מאומצת, מעריכים כי חלה ירידה של עשרות אחוזים בזיהומים שאנשים לקו בהם במהלך אשפוז". העיסוק במניעת זיהומים הוא אחד המוקדים המובילים של הרפואה בישראל, ובתקופה האחרונה אף קיבל משנה תוקף עם השימוש בחנקן חמצני – NO. נמצא כי נוכחות הגז מונעת מחיידקים לפתח ביופילם – צבר תאים על גבי משטח. "הגילוי הזה מאפשר לנו להיות פרואקטיביים גם בהקשר למכשור רפואי", אמר. "אנחנו יודעים שצנתרים הם גורם מוביל לזיהומים בבתי חולים, ואם נוכל לטעון אותם מראש בחנקן חמצני, נוריד מיידית את הסיכוי לזיהומים נרכשים".
מאת: דניאלה שמגר