חשיפה לכלבים או חתולים במהלך ההתפתחות העוברית או בשלבים מוקדמים של הינקות, מפחיתה את הסיכון להיארעות אלרגיות למזון, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת PLSO ONE.
החוקרים מיפן בחנו את השפעת החשיפה לחיות מחמד על הסיכון להתפתחות אלרגיות למזונות שונים במסגרתו של קוהורט פרוספקטיבי שכלל כ- 97 אלף אימהות וילדים.
החוקרים מצאו כי חשיפה לכלבים וחתולים במהלך ההתפתחות העוברית או בשלבים מוקדמים של גיל הינקות, הייתה קשורה עם הפחתה בסיכון לאלרגיות למזון עד גיל 3 שנים. הסיכון להתפתחות אלרגיות לביצים, חלב ואגוזים הופחת לאחר חשיפה לכלבים, בעוד שחשיפה לחתולים הפחיתה את הסיכון לאלרגיות לביצים, חיטה וסויה. עלייה בסיכון לאלרגיות לאגוזים נצפתה על רקע חשיפה לאוגרים.