ילדים צעירים שטעמו בוטנים, חלב, חיטה וביצים החל מגיל 3 חודשים, הדגימו סיכון נמוך לפתח אלרגיות למזון בגיל 3 שנים. זאת בהשוואה לקבוצת הביקורת. כך מצא מחקר חדש מצפון אירופה.
החוקרים בדקו את הסיכון לאלרגיות למזון בגיל 3 שנים בקרב ילדים, שקיבלו מנות קטנות של מזונות המכילים בוטנים, חלב וחיטה החל מגיל 3 חודשים, ומצאו כי הילדים שקיבלו טעימות בגיל צעיר הדגימו סיכון של 1.1% לפתח תגובות אלרגיות לאחד מהמרכיבים. זאת בהשוואה לסיכון של 2.6%, אותו הדגימו ילדים שלא טעמו בשלב מוקדם את אותם המזונות.
כלומר, יש לחשוף 63 ילדים למזונות אלרגניים על מנת למנוע התפתחות אלרגיה למזון בילד אחד.
הגורם התורם העיקרי לממצאים היה הפחתה בסיכון לאלרגיה לבוטנים, סיכון אשר עמד על 0.7% בקרב קבוצת המחקר בהשוואה ל-2.0% בקרב קבוצת הביקורת.