מחקר חדש: המעבר מבשר בקר לחלבונים שמקורם בחיידקים ובפטריות יפחית את בירוא היערות ואת פליטת גזי החממה. אבל כדי שזה יקרה, נצטרך לשנות את הרגלינו.
איך יראה כדור הארץ בעוד שלושים שנים? ואיך התמונה תשתנה, אם נחליף חלק מבשר הבקר שבתפריט בתחליפי בשר מחלבוני פטריות וחיידקים?
זה מה שבדקו חוקרים מגרמניה במחקר חדש, שפורסם בכתב העת Nature. בעזרת מודלים ממוחשבים מצאו החוקרים שאם הקצב שבו האנושות צורכת בשר לא ישתנה, היקף בירוא היערות יוכפל בתוך שלושים שנה, עד כדי כך שמדי שנה ייכרתו ברחבי העולם 80 אלף קמ"ר של יערות לצורכי מרעה. אבל יש גם חדשות טובות: על פי המחקר, די בכך שהמין האנושי יחליף כחמישית מכמות הבשר שהוא צורך בחלבונים שיגודלו במעבדה, כדי לעצור לגמרי את הגידול בכריתת היערות.
מאת: מעיין אילון – אשכנזי