כמעט עשור לאחר כניסת הסיגריות האלקטרוניות לישראל, הן הפכו למוצר העישון המוביל בקרב בני הנוער, ושיעור העישון היומי של בני 17-15 הוכפל ועומד על כ-10%. על כן משרד הבריאות לעצור את המגמה.
באחרונה, נפל דבר בארצות הברית במערכה נגד עישון. ה-FDA, מנהל התרופות והמזון האמריקאי, אסר את שיווקן של הסיגריות האלקטרוניות של חברת ג'ול. והנה, שוב, אנו רואים לנגד עינינו עוד מדינה המצטרפת למדינות רבות נוספות המקדימות את ישראל בצעדים יעילים למלחמה בעישון ובמיוחד בסיגריות האלקטרוניות, שהפכו בשנים האחרונות למפיצות הגדולות של המגיפה. בניגוד למדינות אלה, ישראל מפגרת פיגור ניכר ואת המחיר משלמים בבריאותם עשרות אלפי בני נוער שנפלו בארץ בשבי הסיגריות האלקטרוניות.
מוצרי הסיגריות האלקטרוניות נכנסו לשוק האמריקאי ללא אישור ה-FDA בשל מחלוקת סביב השאלה האם סיגריות אלה הן אכן מוצרי עישון, שכן אינן מכילות טבק, אלא ניקוטין. ב-2016 הוכרע הנושא: הסיגריות האלקטרוניות הוכרו כמוצרי עישון ול-FDA ניתנה הסמכות לפקח גם עליהן. בעקבות זאת, מספטמבר 2021 אסר ה-FDA עשרות אלפי מותגים של סיגריות אלקטרוניות כמזיקות לבריאות הציבור ואישר לשיווק שניים בלבד.
מאת: שירה כסלו