בהשוואה לנשים הצורכות בשר, לנשים צמחוניות, שאינן צורכות כלל בשר, סיכון מוגבר לשברים בירך. אלו ממצאיו של מחקר חדש שנערך בבריטניה.
החוקרים סיווגו נשים בגילאים 35-69 ככאלו הצורכות בשר באופן סדיר (לפחות 5 מנות במשך שבוע), כצורכות בשר לעיתים (פחות מ-5 מנות לשבוע) ולצמחוניות, בהתבסס על שאלונים שמילאו.
הקשר עם היארעות שברים בירך נבחן לאורך מעקב של 22.3 שנים.
בהשוואה לנשים שצרכו בשר באופן סדיר נצפה סיכון מוגבר לשברים בירך בקרב נשים צמחוניות (יחס סיכון 1.33), אך לא בקרב נשים שצרכו בשר לעיתים (יחס סיכון 1.00).
לא נמצאו ראיות כי BMI משפיע על הסיכון בקרב אף אחת מקבוצות הדיאטה.